13 de setembre del 2011

Espai Nepal: Un món, dues visions
Benvolguts amics,

Aquest dijous 1 de desembre a les 19 h inaugurem Espai Nepal, la sala d'exposicions que l'Associació Amics del Nepal té a la seva mateixa seu a Barcelona.

L'Espai Nepal vol ser un lloc d'encontres, exposicions, concerts de petit format i altres activitats que col·laborin a difondre Nepal i ajudin a dinamitzar l'Associació.

Les primeres activitats del nou Espai són l'exposició "Un món, dues visions" que recull pintures de Rosa Obiols basades en l'època medieval confrontades amb tangkes i icones tibetanes. Conjuntament amb l'exposició, que inaugurarem el dijous tindran lloc els propers dies una conferència i un taller de pintura (verue cartell d'abaix).

En el decurs de l'any 2012 presentarem diverses exposicions de fotografia i altres activitats.

Us esperem dijous a les 19 h a l'acte inaugural de l'exposició!




Regals Solidaris de Comerç Just


"Xals de Seda, Polseres, Calendaris de fusta"

Dins el marc del Comerç Just, per aquest Nadal 2011 us proposem tres bonics regals, productes realitzats a mà, enguany a través de Karuna Social i de Nepal Girls Care Centre. A continuació us detallem en què consisteixen els productes d’aquest any.

Xals de seda: Aquests xals de seda són un regal tant atrevit com elegant. Són peces úniques, totes de diferents estampats, reversibles i molt vistoses. Cal tenir en compte que és un treball artesanal fet amb teles reciclades. Mides: 215x85 cm. A través de la ONG Karuna Social i presentades en bosses de paper nepalés. Preu: 35 €

Polseres: Aquestes són unes assortides polseres que venen directament des de Bhaktapur. Realitzades a mà per el taller de dones de Karuna Social. Models: Esmalt ovalat, rodó o exagonal, simbol bajra, símbol infinit o  seda brodada. Presentades dins un sobre de paper nepalès. Preu: 10 €

Calendaris de fusta: Aquest regal es pot fer servir any rere any! És un calendari perenne, un regal ben original i pràctic. Dos models: Estupa i Elefant. Mides: 14x7x4,5 cm. Fet per Nepal Girls Care Centre i presentats en una bossa de paper nepalès. Preu: 20 €

10% de descompte per comandes de més de 10 unitats.

Podeu fer comandes a: http://www.amicsnepal.org/botiga.php
Sense cap compromís podeu passar a veure els productes per l’associació. També podeu contactar-nos per e-mail o telèfon.

Amics del Nepal
C/Diputació 296 bxs, 08009 Barcelona
amicsnepal@amicsnepal.org
933 026 276      


Trobada Anual. Aperitiu-Concert a El Molino

Benvolgudes i benvolguts,

Ens plau anunciar-vos que enguany la Trobada Anual de Socis tindrà lloc el diumenge 27 de novembre de 11.30 a 15 hores. Serà un acte festiu matinal que tindrà com a escenari el mític i singular teatre El Molino, situat al cor del Paral·lel de Barcelona, recentment reformat i reinaugurat.

Així doncs, la Trobada tindrà un format només matinal, però comptarà amb un contingut molt especial que consistirà en un extraordinari programa musical i amb un vermut-aperitu. 


Programa d'activitats:

11.30 h Stand a plaça amb Regals Solidaris i Loteria

EL MOLINO
12 h Raquel Sans. Mestre de cerimònies.
12.10 h Manish Shrestha. Sarod.
12.20 h Lito Iglesias & Cristina Morales. Duet de violoncel i piano.
12.35 h Antarastrya Sanskriti Manch. Folklore nepalès.
12.45 h Bolliwood Diamonds. Danses coreografiades.
13.00 h Monica & Bernard. Duet de música francesa.
13.15 h Presentació d'Amics del Nepal. Ramon Viladomat, President.
13.20 h Monica Green. Rhythm'n'Blue. 

13.35 Aperitiu


A l'exterior, a la plaça, tindrem el Mercat de Nadal on podreu adquirir Regals Solidaris i també participacions de la loteria de Nadal que cada any fa l'Associació.

El preu de la Trobada és de 10 € (els menors de 15 anys gratuït) i inclou les actuacions i el vermut aperitiu.

Per reservar tiquets només cal que envieu un correu a amicsnepal@amicsnepal.org indicant el nombre de persones adultes que sereu abans o feu-nos un truc al 933 026 276 de 10 a 18 h.


Pel que fa a la Loteria de Nadal, aquest any juguem al número 74.595 i els regals solidaris que us presentem són productes de comerç just procedents de diverses organitzacions nepaleses: de Karuna Social tenim uns preciosos xals de seda i unes boniques i variades polseres fetes a mài de Nepal Girls Care Centre, tornarem a tenir els originals calendaris perpetus de fusta.
Esperem trobar-nos tots en aquesta simpàtica trobada, a la que esperem que convideu a venir-hi a tots els vostres amics i familiars! Serà una gran festa solidària de tots els Amics del Nepal. Fins al diumenge 27!
Reserveu-vos el dia i no us en oblideu!


Els regals de Nadal podeu veure’ls i també adquirir-los a botiga de a nostra web: www.amicsnepal.org/botiga.php


 
Loteria de Nadal 2011. Aquest any si!
 
Participacions de 4€ dels quals jugues 3€ i 1€ és donatiu per Amics del Nepal.

Si voleu adquirir participacions d'aquest número, podeu fer-ho a: Botiga Nepal Art (Barcelona C/ Diputació, 296 / Bruc) oberta de 10 a 21 hores, de dilluns a dissabte, i festius del mes de desembre.

També podeu adquirir talonaris sencers de 50 participacions. Email: amicsnepal@amicsnepal.org Telèfon: 933 026 276


 

"16 Mostra d'Associacions de Barcelona i VII Trobada de Mostra d'Entitats de Cornellà"

Els dies 24 i 25 de setembre a Plaça Catalunya, en el marc de les Festes de La Mercè, i dins la 16a Mostra d’Associacions de Barcelona, Amics del Nepal tindrà una carpa informativa. Aquest pot ser un bon moment per visitar-nos i xerrar personalment. En aquesta instal·lació personalitzada trobareu informació sobre el nostre treball com a organització ambaixadora del teixit associatiu de Barcelona, que treballa per aconseguir una millor qualitat de vida de moltes persones.
Aquest cap de setmana fem doblet, així els amics de Cornellà ens podreu trobar, al costat de la ONG NICA, a la VII Trobada d'Entitats, al Parc de la Infanta de Cornellà. Us anime'm a que vingueu acompanyats de familiars i amics per augmentar la nostra base social.

Este jueves 21 por la tarde hay un acto organizado por la Asociación Co-ordinación de Nepaleses en la C/Corsega 333 (sala entresuelo). El programa incluye charla con abogado para nepaleses sobre ley e inmigración a las 16.30 h, y a partir de las 19 h presentación del documental sobre nepal para catalanes, 2011 año del turismo, y la ONG Amics del Nepal también explicará su labor de cooperación al desarollo.

Os esperamos!




FESTA A LUZ DE GAS PELS NENS DE BHIMPHEDI, Barcelona, dimecres 22 de juny de 2011
Per segon any consecutiu us volem convidar a la festa organitzada a la sala Luz de Gas per recollir fons per a les activitats ludico educatives que portaran a terme tres voluntaris amb els nens del centre d'acollida de la Nepal Children's Organization a Bhimphedi, Nepal. Aquests nens estan apadrinats per socis d'Amics del Nepal. 
REGALS SOLIDARIS DE COMERÇ JUST 2010


Manta de iac, calendari de fusta i ninots Ranuja

Si aquest Nadal vols fer uns bonics regals solidaris, tenim tres bones propostes per oferir-te: una manta-xal de llana de iac en diferents colors, un calendari de fusta que pots fer servir any rere any i uns petits i tendres ninots Ranuja. Els productes són artesanals i estan dins el marc del comerç just.

Els regals vénen presentats en boniques bosses de paper (Himalayan Bio Trade) fetes especialment per a l'ocasió. També s'inclou una bonica postal nadalenca de paper nepalès vermell amb decoracions en daurat de típics motius arquitectònics de Nepal, un díptic sobre la ONG i informació sobre els productors.

Calendari de fusta. Fet per Nepal Girls Care Centre: Preu: 20 €
Aquest calendari de fusta es pot fer servir any rere any! És un calendari perenne, un regal ben original i pràctic. Disponible en dos models: Estupa i Elefant. Mides: 14x7x4,5 cm.

Xal de llana de iac. Fet per Julum Handicraft: Preu: 30 €
Les mantes de llana de iac són un regal tant pràctic com elegant. N’hi ha de diversos i bonics colors, i són molt suaus i calentes, perfectes per abrigar-nos del fred de l’hivern. Mides: 200x65 cm.

Ninots Ranuja. Fets per Children Nepal: Preu: 20 €
Aquests són uns petits i tendres regals, uns simpàtics ninots que venen directament des de Pokhara, fets a mà amb teles d’aquesta zona. Mides: 16x10 cm i 22x10 cm.

Preu conjunt dels 3 regals: 60 €

Per quantitats de més de 10 unitats s’aplicarà el següent descompte: Preu unitat Calendari i Ninots: 15€, Preu unitari Xal: 25 €. Preu conjunt dels 3 regals: 50 €

Per més informació i comandes: http://www.amicsnepal.org/botiga.php


TROBADA 2010 - Sopar solidari de Dashain


"Dissabte 23 d'octubre, a les 20.30 h Teatre de la Fundació AcidH de Gràcia, Barcelona"

Un any més, aquest octubre celebrem la Trobada Anual coincidint amb el Festival del Dashain.

En aquesta edició, la Trobada serà en format de sopar, però com sempre està oberta a tothom, el que vol dir que podeu convidar a familiars i amics a participar de la Festa.

Són temps difícils, també per a la nostra Associació, és per això que demanem la vostra assistència i que porteu nous Amics. Els que vinguin al sopar, caldrà que s'apuntin enviant un correu a l'associació amicsnepal@amicsnepal.org abans del 21 d'octubre.



Programa Sopar Solidari de Dashain:

20.30 h: Benvinguda amb aperitiu cortesia de Sol Natural

21 h: Sopar típic del Nepal: 1er plat: papad, samosas i braves nepaleses. 2n plat: dal bhat. Inclou aigua, vi i
         postres. 

22.30 h: Té nepalès. Presentació del llibre Rising Democracy in New Nepal per Chakra Thapa "Raju", i
      Presentació dels Projectes de Cooperació i Apadrinament d'Amics del Nepal, Regals Solidaris i
              Loteria de Nadal.

23 h: Espectacle Nepalès a càrrec de l'Associació de Non Residents Nepalis per promocionar l'Any del
         Turisme a Nepal. 2011
.

24 h: Cloenda.

El preu del dinar i la festa és de 20 € aduts i 12 € infants menors de 12 anys. L’import s'haurà d'abonar el mateix dia de la Trobada. No s'acceptaran reserves al sopar després del dijous, 21 d'octubre.

Durant el sopar es repartiran els talonaris de la Loteria de Nadal i es presentaran els Regals Solidaris per aquest Nadal, uns productes del Nepal que segur us agradaran.

Us hi esperem!!!

CAL RESERVAR - ENVIA UN E-MAIL AMB L'INDICACIÓ "RESERVA SOPAR DASHAIN" ABANS DEL 21 D'OCTUBRE

Teatre de la Fundació AcidH
C/ Milà i Fontanals, 49 bxs. (Davant el Restaurant Himali)
Metro: L4 Joanic, L5 Verdaguer
Bus: 15, 20, 45, 47, 39, 55, 114, 116, N4 i N6


FESTA FEM PARAL.LEL, Barcelona, dissabte 12 de juny del 2010

Amics del Nepal disposa d'una carpa coma punt d'informació de la ONG i venda d'articles nepalís, a més serem presents a la zona de Tallers amb el Karrom (un joc típic del Nepal semblant al billar però que és juga amb els dits), i a l'escenaril amb danses i música, i també hi ha un grup de Danses de Bollywood, que aniran sota el paraigues d'Amics de Nepal.

Article a El Periódico: El Paral.lel torna a ser per un dia una gran avinguda cultural


















FESTA A LUZ DE GAS PELS NENS DE BHIMPHEDI, Barcelona, dimecres 9 de juny de 2010

Festa organitzada per Marina Portabella a la sala de festes Luz de Gas per recollir fons per a les activitats que ella, la Laura  i la Xènia emprendram amb els nens del centre d'acollida de Bhimphedi, Nepal, nens que estan apadrinats per padrins d'Amics del Nepal, i a més amb els diners recaudats es milloraran les condicions del centre.
Vídeo al programa Tvist de TV3: Nit solidaria a Luz de Gas per apadrinar un nen del Nepal
Article a El Periódico: Cantant malgrat la pluja. Amics del Nepal a Luz de Gas






















Espectacles

SOMRIURES DEL NEPAL

Aquesta és una activitat lúdico-didàctica que ofereix Amics del Nepal per promoure l’aprenentatge de conceptes bàsics sobre la vida, la cultura i els costums del Nepal, el país menys desenvolupat del contient asiàtic.
L'espectacle s'ofereix a un preu especial a tots els ajuntaments de la província de Barcelona, ja que està inclós en el Catàleg d’Activitats de Sensibilització 2010 per a la Solidaritat i la Cooperació al Desenvolupament de la Diputació de Barcelona.

somriures1
L'espectacle està conduida per Vaxi, un pallasso que arriba del Nepal per explicar a petits i grans les seves experiències per aquest país asiàtic. De la seva maleta i del seu biombo en farà aparèixer tot un munt de jocs de mans i rialles.
L’espectacle consisteix en cinc números de màgia i malabars que presenta en Vaxi, tot cercant la interacció constant entre el públic.
Prèviament, en Vaxi mostra als espectadors més petits, alguns aspectes  identificatius del Nepal així com algunes paraules en nepalès que, juntament amb la música i l’ambientació, converteixen l’espai en un racó nepalès ple de màgia i de sorpreses.
Escoles: Hi ha una part especifica per les escoles que ho demanin: es tracta d’entregar un petit document per treballar a l’aula o a casa (adjuntem document al final del dossier) on mitjançant entretingudes activitats es refresquen els conçeptes que s’han donat durant l’espectacle.
Objectius i material didàctic
  • Descobrir algunes diferencies i similituds ente els/les nens/es nepalesos i els nens i les nenes catalanes (maneres de vestir, menjar, viure o jugar...) que permetin reflexionar sobre les desigualtats del món
  • Millorar el coneixement de la realitat social nepalesa per promoure acituds més solidàries.
  • Donar a coneixer aspectes culturals i socials del poble nepalès.
Fitxa tècnica
Actor: Xavi Serra
Producció: Amics del Nepal i Xavi Serra
Durada representació 1 h 15 min.
Muntatge: 1 h.
Desmuntatge: 45 min.Espai escènic:  Escenari o tarima  4 x 4 x 2,5 m (mínim)Necessitats tècniques:
Equip de so. Presa de corrent.
Espectacle adreçat a tots els públics, adaptable segons les edats de l’audiència.
Podeu sol·licitar-lo contactant amb l'Associació: Tel. 93 302 62 76 o e-mail: Amics del Nepal

EXPOSICIÓ

Nepal: dues realitats davant el desenvolupament

23 febrer - 10 març 2010
Centre de Cultura "Sa Nostra" C/ de la Concepció, 12  Palma de Mallorca
Exposició itinerant amb fotografies d’Edurado Matas, que dóna una visió general del Nepal així com d’alguns projectes que Amics del Nepal realitza tant en l’àmbit rural com en l’urbà.
L’exposició consta de 40 fotografies de 60 x 50 cm. de format, acompanyades de plafons amb textos explicatius sobre el Nepal i els principals problemes socials i econòmics del país, derivats bàsicament de la situació de pobresa que pateix més del 60% de la seva població.
Expo
Aquesta exposició forma part del catàleg d’activitats de sensibilització pels Ajuntaments de la província de Barcelona promogut per la Diputació de Barcelona.
Aquesta exposició està a disposició d’ajuntaments, organitzacions i entitats interessades en poder-la mostrar a la seva població.
Si esteu interessats en presentar aquesta exposició a la vostra població, si us plau poseu-vos en contacte amb nosaltres. Gràcies.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Welcome

We accept all types of topics related to Nepal /
Acceptem tot tipus de comentaris relacionats amb el Nepal /
Opina sobre temas relacionados con Nepal